Kuka?

Ensin tuli hankittua elämä (tai ainakin hyvä yritys sinne suuntaan). Vasta sitten ryhdyin kirjoittamaan dekkareita. Olen elättänyt itseni eri tavoin ja opiskellut monenlaista. Rankka itsekritiikki – ja se mainittu elämä – hidastivat järjestelmällistä fiktion parissa puurtamista, vaikka olen aikoinani opiskellut myös luovaa kirjoittamista.

Miksi kirjailijanimi?

Kirjailijanimillä on pitkä ja kunniakas historia. Miksipä en käyttäisi mainiota tilaisuutta olla oma mysteerini.

Miksi juuri dekkari?

Olen aina ollut ja tulen aina olemaan vähintään yhtä paljon lukija kuin kirjoittajakin. Nuorena olin ahmatti, myöhemmin valikoivampi. Jännityskirjallisuus on ainoa lajityyppi, joka on kulkenut mukana läpi kaikkien elämänvaiheiden – niidenkin, jolloin ei ole muuten jaksanut edes muropaketin kylkeä lukea. Siksi dekkari. Dekkarilla on tekninen kehys, mutta muuten se voi hotkia mitä tahansa.

Pidän arvoituksista enemmän kuin verikekkereistä, rakastan ilmeikästä kieltä ja arvostan lukijan hoksottimien kunnioittamista. Dekkarigenressä suosikkejani ovat mm. Patricia Highsmith, Agatha Christie, Kate Atkinson, Stephen Booth, Matti Yrjänä Joensuu, Sue Grafton, Tove Alsterdal, Alexander McCall Smith ja Indrek Hargla. Lasken mukaan myös Terry Pratchettin, jonka Kiekkomaailma-sarjan Sam Vimes on fiktiivisten poliisien kärkimiehiä.