Kirjat

Valo Kurki -dekkarisarja sijoittuu 1990-luvun Helsinkiin (ja vähän muuallekin).

Sarja on saatavilla painettuna verkkokirjakaupoista, laadukkaista kivijalkakaupoista ja valistuneista kirjastoista sekä ääni- ja e-kirjoina eri palveluiden kautta.

Sadekoirat (Valo Kurki 4)

TULOSSA Saga Egmontin kustantamana kesällä 2023.

Teemakappale: Rain Dogs / Tom Waits.

Timantti ja ruoste (Valo Kurki 3)

BoD, 2021
ISBN 9789528047414
Ulkoasu: Nallegraf

Entinen poliisi, nykyinen vanhan tavaran kauppias ja yksityisetsivä Valo Kurki lähtee kesänviettoon pieneen ruukkikylään. Silverforsin idyllisen pinnan alla tuntuu kuitenkin lymyävän asioita, joista Valo ei voi olla kiinnostumatta. Mihin hän tulee sohaisseeksi? Osaako Valo lopettaa ajoissa vai joutuvatko viattomat kärsimään, kun menneisyyden salaisuudet paljastuvat?

Dekkari on jatkoa West Endin tytöille ja Täydelliselle päivälle.

Teemakappale: Diamonds and Rust / Joan Baez.

Lue näyte ja osta! Saatavilla myös e-kirjana sekä äänikirjana (Saga Egmont).

Täydellinen päivä (Valo Kurki 2)

BoD, 2020
ISBN 9789528035558
Ulkoasu: Nallegraf

Entinen poliisi, nykyinen vanhan tavaran kauppias Valo Kurki saa perhetutultaan pyynnön selvittää tapaturmaksi tulkittua kuolemantapausta. Tapaus vie Valon oudoille poluille: onko kyseessä sarjamurhaaja, vai onko kaikki vain sattumaa ja Valon mielikuvitusta? Apua tutkimuksiinsa Valo saa vanhoilta ystäviltään ja verkostoiltaan, mutta keneen hän voi luottaa?

Yksityiselämässäkin tapahtuu yllättäviä käänteitä, kun Valo saa postia toiselta puolen maailmaa. Synkeä syksy ehtii kääntyä pakkastalveksi, ennen kuin arvoitukset ratkeavat – tai ainakin osa niistä.

Täydellinen päivä on jatkoa West Endin tytöille.

Teemakappale: Perfect Day / Lou Reed.

Lue näyte ja osta! Saatavilla myös e-kirjana sekä äänikirjana (Saga Egmont).

West Endin tytöt (Valo Kurki 1)

BoD, 2020
ISBN 9789528020479
Ulkoasu: Nallegraf

West Endin tytöt on 90-luvun Helsinkiin sijoittuva kepeä, surumielinen ja nopealukuinen rikosromaani. Valo Kurki on entinen poliisi, joka hoitaa perimäänsä osto- ja myyntiliikettä ja siinä sivussa muitakin liiketoimia. Kun Valoa pyydetään tutkimaan vuosikymmenen takaista museonjohtajan murhaa, hän joutuu kasvokkain myös omien kipeiden muistojensa kanssa. Kuka oli Ursula Tanner ja kuka halusi hänen kuolevan? Ja onko Valon oman tunnelin päässä valoa – edes uuden miesystävän kautta?

Teemakappale: West End Girls / Pet Shop Boys.

(West Endin tytöt julkaistiin e-kirjana tammikuussa 2020, ja heinäkuussa painettuna ja e-kirjana uudella ulkoasulla ja ISBN-tunnuksella.)

Lue näyte ja osta! Saatavilla myös e-kirjana ja äänikirjana (Saga Egmont).